شرایط دریافت گواهینامه در اتریش

2015-06-18 23:22

شرایط دریافت گواهینامه رانندگی در اتریش

 

 

گواهینامه اتریشی در تمام کشورهای عضو پیمان اروپا اعتبار دارد و میتوانید با آن رانندگی کنید

. آنهایی که کارت سفید هم در اتریش دارند میتوانند برای گواهینامه اقدام کنند

برای ثبت نام بایستی اول در یکی از آژانسهای تعیلم رانند گی ثبت نام کنید

آدرس ادراه راهنمایی برای صدور گواهینامه 

 

Dietrichgasse 27-29, 1030 Wien

01313100

 

انواع گواهینامه در اتریش

A موتورسیکلت
B برای اتومبیل های سواری و پایه ۲ ایران
C برای کامیون
D برای اتوبوس
E برای تریلر

 

 

 

گواهی پایه ۲ در ایران و یا B در اتریش

- ثبت نام در یک موسسه آموزش رانندگی

- داشتن سن ۱۷ سال تمام

- گذراندن ۶ ساعت کلاس کمک های اولیه

- گذرندان کلاسهای تئوری و عملی
- حد اقل ۱۲ ساعت کلاس عملی

- امتحان عملی در مدت حد اقل 18 ماه پس از اتمام آموزش انجام می شود، در غیر این صورت آموزش تکرار میشود

 

 

 

تبدیل گواهینامه ایرانی به اتریشی

مراحل از ابتدا تا اخذ گواهینامه:


1-ترجمه گواهینامه رانندگی ایران توسط یک دارالترجمه و یا در سفارت ایران در اتریش   -

2-مراجعه به پزشک جهت انجام معاینات لازم. (پزشکانی که مجوز انجام این معاینات رو دارند بسته به شهر در اینترنت قابل جستجو هستند) - هزینه حدودا 35 یورو

3-مراجعه به مرکز مربوط به امور رانندگی و درخواست انجام پروسه مربوط به اخذ گواهینامه همراه با تسلیم اصل و ترجمه گواهینامه ایران و برگه معاینه پزشک

4-انتظار جهت روشن شدن وضعیت در خصوص چگونگی اخذ گواهینامه توسط اداره مربوطه.(در این مرحله کلیه مدارک توسط مرکز مربوط به اداره پلیس برای استعلام فرستاده میشه و همچنین بر اساس کشوری که گواهینامه اولیه از اون اخذ شده تعیین میشه که برای گرفتن گواهینامه اروپایی چه مراحلی باید طی بشه.)

5-طی تماس تلفنی اداره مربوطه و مراجعه مجدد به مرکز مشخص شد که فرد با داشتن گواهینامه ایران تنها نیاز به گذروندن ساعات محدودی کلاس برای آشنا شدن با فضای کلی رانندگی در اتریش و تنها شرکت در امتحان عملی رانندگی دارد.از این زمان 18 ماه وقت برا طی این پروسه به فرد داده میشه.

6-مراجعه به کلاس رانندگی و بستن قرارداد برای گذراندن چند ساعت کلاس و شرکت در امتحان

7-شرکت در امتحان عملی (ثبت نام و هماهنگی لازم برای امتجان عملی توسط آموزشگاه رانندگی انجام خواهد شد)

8-در صورت قبولی در امتحان پرداخت قبض مربوط به صدور کارت -120 یورو- و در صورت قبول نشدن 4 شانس دیگه برای شرکت مجدد در امتحان به فرد داده میشه که باید مدت زمان معینی از امتحان قبلی (10 روز) بگذره.

 

 

 

تجربه یک دوست

 

کلاسهای رانندگی و انواع قرارداد

تا جایی که من تحقیق کردم و متوجه شدم متاسفانه برخی کلاسهای رانندگی اول با وعده های الکی قرارداد کم هزینه با افراد می بندند و بعد با استفاده از ترفندهای خاص فرد رو ناچار به تجدید کلاس و پرداخت مجدد میکنند.بنابراین تا جایی که میتونید در مورد موسسه ای که انتحاب میکنید خوب تحقیق کنید.

موسسه ای که من انتخاب کردم به توصیه معلمی بود که سابقا یکی از دوستانم باهاش کلاس داشت و کاملا مورد اعتماد بود و در ضمن مزیت تسلط کامل به زبان انکلیسی رو هم داشت.

نحوه کار این موسسه به این ترتیب بود: حداقل 6 ساعات کلاس برای اخذ قرارداد.البته یکسری پکیج با ساعات و مزایای بیشتر هم وجود داشت.
مثلا پکیج 599 یورویی شامل 8 ساعت کلاس تئوری و امتحان تئوری + 12 ساعت کلاس عملی +هزینه امتحان عملی است و به همین ترتیب پکیج های گرون تر ساعات بیشتری رو شامل میشوند.

من پکیج 599 یورویی رو انتخاب کردم و از اونجایی که نیازی به کلاس تئوری نداشتم طی صحبتی با موسسه قرار شد 100 یورو بابت این موضوع از قرارداد کم بشه.یعنی در نهایت 499 یورو به ازای 12 ساعت کلاس عملی و هزینه شرکت در امتحان

 

 

فوت و فن رانندگی در اتریش

برای رانندگی در اتریش هیچ کار سختی و پیچیده ای لازم نیست انجام بشه! فقط کافیه از برخی ریزه کاری ها و تفاوت در قوانین مطلع باشم.
من سعی میکنم در اینجا تا جایی که حضور ذهن دارم توضیحات لازم رو بدم.

1-اولین نکته دونستن سرعت مجاز رانندگی است.عموما این سرعت برای شهر در خیابانهای اصلی 50 و در خیابان های فرعی 30 کیلومتر بر ساعت است.در روستا سرعت 50 و در جاده بیرون شهر و روستا سرعت 100 است.مگر اینکه علائم چیزی غیر از این رو مشخص کنند.در اتوبان سرعت مجاز در تابلوهای راهنما درج شده است.

2-نکته بسیار مهم برای قبولی در امتحان تمهیدات لازم برای راهنما زدن و یا خروج از میدان و ... است.متاسفانه نه ما تو ایران و نه حتی راننده ها در اتریش این موضوع رو رعایت نمیکنند و این موضوع بیشتر و نمایش و تشریفات قبولی در امتحانه!!! خوب داستان به این صورته که باید و حتما قبل از راهنما زدن(70 تا 50 متر قبل از جایی که قراره بپیچیم)به ترتیب آینه وسط، آینه بغل (سمتی که قراره بپیچیم) و شیشه بغل یا اصطلاحا شونه (سمتی که قراره بپیچیم) رو نگاه کنیم.این مراحل باید بسیار دقیق و با حوصله انجام بشه.بعد میتونیم راهنما بزنیم و مجددا قبل از پیچیدن باید شیشه بغل (شونه) رو نگاه کنیم و بپیچیم.این پروسه باید در عین اینکه با احتیاط و آرامش انجام میشه بدون اختلال در راننگی باشه یعنی ابدا ترمز نکینم و کاملا در حال حرکت باشیم بنابراین باید در این رابطه به زمان بندی مناسبی برسیم که با تمرین بدست میاد!
در مورد میدان هم این مراحل فقط شامل نگاه کردن به شیشه بغل (شونه) یک خروجی قبل از خروجی مورد نظر، راهنما در صورت خالی بودن مسیر، مجددا نگاه به شیشه بغل و خارج شدن از خروجی مورد نظره.

3-در مواردی لازمه حتما دنده ماشین رو از دنده سبک تر به سنگین تا رسیدن به 2 عوض کنیم.این موارد شامل: قبل از تقاطعی که قراره به چپ یا راست بپیچیم، قبل از رسیدن به میدان، قبل از رسیدن به منطقه ای که محدودیت سرعت 30 داره، 80 متر مانده به ریل قطار، در هر زمانی که در وضیع خطرناک یا مسیر باریک قرار بگیریم، در موقعیتی که بین سبقت و یا توقف دچار تردید هستیم.

4-در مورد عبور از ریل قطار که بسیار هم با اون مواجه میشیم رعایت کم کردن سرعت و شیف به دنده 2 و همچنین نگاه به چپ و راست یک یا دو مرتبه بسیار ضروری است و عدم رعایت این نکته حتما منجر به رد شدن در امتحان میشه.

5-مراقب عابرین پیاده باشید.اگه از طرف دیگر خیایان پهنی هم یک عابر پیاده به سمتی دیگه میره و شما زمان کافی برای عبور دارید باز هم مجاز به عبور نیستید و ملزم به توقف در پشت خط هستید.عدم رعایت این موضوع اشتباه بزرگ و باعث رد شدن در امتحان میشه.

6-مراقب تابلو ایست باشید که عدم ایست کامل و 3 ثانیه صبر و تغییر دنده به 1 حتما باعث رد شدن در امتحان میشه.

7- حتما وقتی از جاده فرعی به اصلی وارد میشین با دقت کامل و حوصله و رعایت نکات راهنما زدن و نگاه سمتی که ماشین ها در حال عبور هستند این کار رو انجام بدین.اگه ماشینی در حال اومدنه حتما صبر کنید اون ماشین رد بشه بعد شما وارد خیابون بشین وگرنه متاسفانه حتی اگه با سلامت هم وارد اون خیابون بشید و به حرکت ادامه بدهید این از اشتباهات بزرگ حساب میشه و باعث رد شدن در امتحان میشه.

8-عادت جالبی که ما تو ایران داریم اینه که اغلب قبل از توقف دنده رو خلاص میکنیم در صورتکیه اینجا انتظار اینه که بعد از توقف کامل دنده خلاص بشه.دیگه اینکه ما عجیب عادت داریم یه دست رو رو دنده بزاریم که اونم اینجا عملی نیست و هر دو دست باید رو فرمون باشه

 

 

 

 

 

آموزشگاه رانندگی فارسی زبان

مهرداد آشبین

 

 

0127140110

 

آموزشگاه رانندگی به زبان فارسی

Fahrschule Michelbeuern, 

Wagramer Straße 123, Wien

+43 1 60 30 331

 

 

 

 

 

آموزش رانندگی برای فارسی زبانان

حسین نظری

013198233      

 

 

Führerscheinuntersuchung in Wien

  

آدرس دکتر های معاینه پزشکی برای گواهینامه در اتریش

 

 

سایتی اتریشی که میتوانید بارها خودتان را برای گواهینامه رانندگی بیازمایید

با این روش به سوالات هم آشنا هواهید شد

 

 

 

 

 

 

راهنمای خرید اتومبیل